mandag 26. oktober 2015

Kunstnerstipend til filmregissør Christian LoStipendkomiteens begrunnelse:

Christian Lo har som en del av produksjonsselskapet Filmbin på Lillehammer blitt en markant aktør innen filmproduksjon, både i regionen og i nasjonal sammenheng. Først og fremst som regissør har Lo vært med å lage film for et ungt publikum. Felles for filmene som Lo er med på å skape er at de tar opp tema som kan være vanskelige, men likevel som barn og unge kan identifisere seg med.

Så langt har Lo hatt regi på to spillefilmer. Bestevenner fra 2009 har asylpolitikk som bakteppe. Den er laget ut fra et originalskrevet drama, i barns øyehøyde – et viktig stikkord for Christian Los og Filmbins produksjon. Filmen hadde sin verdenspremiere på filmfestivalen i Berlin i 2010. Den andre spillefilmen, De tøffeste gutta, fra 2013, er en annerledes historie om mobbing. I tillegg har Lo hatt regiansvar for en rekke kortfilmer, også med barn som viktigste publikum. Filmene hans har mottatt en rekke priser på internasjonale filmfestivaler.

Filmene til Lo har et sterkt regionalt preg, og er i stor grad spilt inn på lokasjoner i og omkring Lillehammer. Mange andre aktører fra filmbransjen i regionen har bidratt i filminnspillingen. Lo har vært sentral innen den filmbransjen som er bygget opp i regionen de siste 10 årene.

Lo kommer opprinnelig fra Vinstra. Han er utdannet innen film- og videoproduksjon, med spesialisering innen manus og regi, fra The Surrey Institute of Art & Design University College i England.

Stipendperioden vil Lo bruke til å utvikle sin metode for regi av filmer for og med barn videre, og bli enda sterkere på instruksjon av skuespillere og på historiefortelling. Han ønsker også å utvikle seg som kunstner visuelt ved å søke impulser fra andre kunstarter for å få et nytt blikk på filmkunsten og verden.

I stipendperioden planlegger Lo å ferdigstille to nye spillefilmproduksjoner som regissør, med manus skrevet av Arild Tryggestad, som også er en del av selskapet Filmbin. Begge filmprosjektene tar for seg historier om og med barn i overgang til ungdom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.